< < < < < 1950 göçmenleri için vatandaşlık

1950 Göçmenleri Vatandaşlık İçin Gerekenler

1950 Bulgaristan göçmenleri olarak bilinen 1950 yılında 2. Dünya savaşının sonuçlarına bağlı olarak Sovyet rejiminin etkisiyle Bulgaristan topraklarından göç etmeye zorlanan Bulgaristan’da doğmuş, yaşamış veya göç etmiş Bulgar Türklerini ilgilendiren bir göç durumudur. 1950 yılı Bulgaristan göçmenleri, dönemin Türkiye hükümeti tarafından belirlenen şartlara göre Türkiye’de belli bölgelere yerleştirilmiştir. 1950 Bulgar göçmenleri olarak da bilinen çoğu zaman Bulgaristan macırları adıyla anılan Türk göçünün 3. Büyük zorunlu göçü kapsamında Türkiye’ye yerleştirilen göçmen aileler şimdilerde AB üyesi olan Bulgaristan’ın belirlediği bazı koşulları sağladıkları takdirde Bulgaristan vatandaşlığına geçişleri sağlanabilmektedir.

1950 Göçmenleri Vatandaşlık İçin Gerekenler

  • TC Pasaportu: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişiye ait en az 2 yıl geçerli.
  • Biometrik Fotoğraf: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişiye ait son 3 ay içerisinde çekilmiş - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde.
  • Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş. Bulgar Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.   
  • BG Doğum Belgesi: (Akt za Rajdane) Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan eski Bulgaristan Göçmenine ait Bulgaristan’da doğduğu şehrin belediyesinden (Obştinadan).
  • Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişinin an itibarı ile Bulgaristan Vatandaşı olmadığına dair yazı: BG Adalet Bakanlığından.
  • TC, İç İşleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişinin hangi göç anlaşması kapsamında BG’den göç ettiğine dair yazı.
  • Vukuatlı Nüfus kayıt Örneği: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişiye ait TC Nüfus Müdürlüğünden alınmış. Kaşeli, imzalı.
  • Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu – Adliyeden apostilli: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişiye ait Türkiyede ikamet ettiği şehrin Adliyesinden alınmış.
  • İsim Denklik Belgesi: Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişiye ait Ankara Nüfus ve Vatandaşlık işleri Gen. Müdürlüğünden alınmış.
  • Apostilli.
  • Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu: Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen adına herhangi bir Bulgar Bankasında açılmış. Son Bakiye 3 000 Leva ya da 1 500 €
  • Eski Bulgaristan Göçmenleri Bulgaristan Oturum Vizesi için başvuruda bulunan kişi BG’ de ikamet etmek istediği şehirde adına düzenlenmiş Kira Kontratı: BG Noter Tasdikli.

Bulgaristan Eski Bulgaristan Göçmen Oturum Vizesi Total Ücreti 250 €:
Bulgaristan oturum izni vize harcı, Bulgaristan oturum izni vizesi konsolosluk harcı, Bulgaristan oturum izni vizesi randevu ücreti, Bulgaristan oturum izni vizesi hizmet bedeli ücretlerini içerir. Bulgaristan Oturum İzni Vizesi İşlem Süresi bir ile iki ay arasında olup. BG Konsolosluğu, BG Elçiliği, BG yetkililerine bağlı olarak uzayabilir. Bu süreç esnasında konsolosluk bazı durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilir.

İletişim

  • Soğuk Kuyu Mahallesi, Hürriyet Caddesi,                                 No: 28/A,Osmangazi / BURSA 
  • Tel: 0 224 504 65 33                                                                    Fax:0 224 249 15 41

Konum Bilgisi

Top