1978 göçmenlerine oturma izni

1978 Bulgaristan Göçmenleri İçin Oturum İzni

1968 ile 1978 tarihleri arasında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden vatandaşların oturum izni alabilmeleri için öncelikle d vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekir. Sayfamızın devamında 1978 Bulgaristan göçmenlerinin d vize başvusu için hazırlaması gereken evraklar listelenmiştir. Başvuru için hazırlıklarınıza başlamadan iletişim numaralarımızdan bizleri arayarak mevcut durumunuza göre nasıl bir başvuru süreci planlamanız gerektiği konusunda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Yüksel Turizm olarak d vize başvuru süreciniz boyunca sizlere destek olmakta ve başvurunuzu hızlı ve kolay yoldan tamamlayabilmeniz için sizlere yol göstermekteyiz.

Bulgaristan göçmenleri için d vize prosedürleri göç ettikleri yıllara göre değişir. Örneğin, 1989 göçmenlik prosedürü ile 1968-78 göçmenlik prosedürü birbirinden farklıdır. Dolayısıyla durumunuza uygun evraklarla doğru vize başvurusunda bulunmalısınız. Bunun için bizimle iletişime geçebilir, başvurunuzu kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Başvuru için sunulması gereken evraklarda eksiklik olması durumunda işlem süreniz uzar ve hatta olumsuz cevaplarla karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla başvurunuz için sunacağınız Bulgaristan göçmen oturum vizesi evraklarınızı dikkatli bir şekilde hazırlamanız ve ilgili konsolosluk birimine sunmanız gerekir. Yüksel Turizm evraklarınız konusunda titiz bir şekilde çalışarak başvuru dosyanızı işleme hazır hale getirir.

Hazırlanan evraklarınızı konsolosluğu bizzat sunmanız gerekir. İşlem süresi minimum 45 gündür. Ancak bu süre resmi tatil günleri ve konsolosluğun yoğun olduğu durumlarda uzayabilir. Oturum vizesi başvurularını onaylama veya reddetme yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Yüksel Turizm' in başvuru sonuçlanma aşamasına herhangi bir etkisi yoktur. İşlem süreci bittiğinden çıkan pasaportunuzu şahsen teslim almalısınız.

Gerekli şartları yerine getirdikten sonra Bulgaristan'da bulunduğunuz şehirdeki Yabancılar Şubesine müracaat edip oturum kartı başvurunuzu yapabilirsiniz. Almış olduğunuz oturum kartı size Bulgaristan vatandaşlığı kazandırmaz. Bu, sadece ilgili ülkede oturum için verilen bir d vizedir. Ancak geçici oturum kartı aldıktan 3 yıl sonra gerekli şartlar sağlandığı takdirde Bulgaristan vatandaşlığı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu 3 yılda her sene , yılda en az bir gün giriş çıkış yapılması gerekir. 3. yıl dolduğunda vatandaşlık için müracaat edilebilir. 

DİKKAT!

Oturum vizesi alındıktan en geç 1 ay sonra oturum kartı için başvuru yapılmalıdır. Oturum vize süreniz bitmeden Bulgaristan'da işlemlerinizi tamamlamanız gerekir. Aksi takdirde oturum kartı başvuru işlemleriniz yetişmeyebilir.

1978 ve daha öncesinde göç etmiş vatandaşların Bulgaristan oturum izni başvuruları için gerekli evrak listesi aşağıdaki gibidir:

  • Bulgaristan Vatandaşı olmadığınıza dair yazı (Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan alınır)
  • Bulgaristan’dan doğum belgeniz (АКТ ЗА РАЖДАНЕ, akt za rajdane)
  • Bulgaristan’da bağlı olduğunuz Belediye’den Türkiye’ye göç ederken, hangi anlaşmaya göre göç ettiğinizi belirtir yazı
  • Bulgaristan’da bir bankadan adınıza açılan hesapta en az 6000 leva/ 3000 € bakiye gösterir referans mektubu
  • Bulgaristan noter onaylı kira kontratı
  • Kira kontratı yapan ev sahibinden, başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden noter onaylı taahhütname
  • Sabıka kaydı (Apostilli)
  • İsim denklik belgesi (Apostilli)
  • Nüfus kayıt örneği 
  • Pasaport (En az 2 yıl geçerli)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz, 3,5/4,5 mm boyutlarında)

İletişim

  • Soğuk Kuyu Mahallesi, Hürriyet Caddesi,                                 No: 28/A,Osmangazi / BURSA 
  • Tel: 0 224 504 65 33                                                                    Fax:0 224 249 15 41

Konum Bilgisi

Top