< < < < < 1989 göcmenleri için vatandaşlık

1989 Bulgaristan göçmenlerinin, Bulgaristan vatandaşlığı almak için sadece belirlenen bazı şartları tamamlaması yeterlidir. Yüksel Turizm olarak vatandaşlık başvurularınız için sizlere danışmanlık hizmeti vermekteyiz. İşlemler iletişim numaralarından bizi arayarak yetkililerimizle konuşabilir, detaylı bilgi talep edebilirsiniz. Bulgaristan vatandaşlığı başvuru işlemleriniz için bizimle çalışmayı tercih etmeniz halinde izlemeniz gereken prosedürleri tek tek anlatma ve süreç boyunca takibini yapmaktayız. 

1989 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç etmiş ve Bulgar pasaportu veya liçna kartına hiç başvuru yapmamış iseniz elinizde bulundurmanız gereken evrak sıralaması aşağıdaki gibidir.

  • İsim Denklik Belgesi: Bulgaristan’dan evraklarınızda geçen isminizle Türkiye’deki evraklarınızda geçen ismin aynı kişiye ait olduğunu / denk olduğunu gösterir belgedir.  Özellikle 89 göçmenleri için birçoğunu Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinizde çıkartabiliyorlar. Ancak Nüfus Müdürlüğü’nden çıkartılamadığı durumlarda Ankara Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden de başvuru yaparak alabiliyorsunuz.
  • Doğum Belgesi: Göç eden kişiye ait Bulgaristan’dan çıkartılmış doğum belgesi de Bulgar pasaportu başvurusu yapılırken istenen bir diğer evraktır. Eğer göç ettiğiniz yıldan kalma bir doğum belgeniz mevcut ise bunu yenilemenizde fayda var, çünkü çok eski doğum belgeleri kabul edilmemektedir. Doğum Belgesi çıkartma işleminizi Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan vekâlet verdiğinizde sizin adınıza gerçekleştirebiliyoruz. Detaylı bilgi almak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Adres Belgesi: Bulgaristan’da oturduğunuz adrese dair, bağlı olduğunuz belediyeden alabileceğiniz bir evraktır. Adres na registratsiya çıkartma işleminizi Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan vekâlet verdiğinizde sizin adınıza gerçekleştirebiliyoruz.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Eğer başvurunuzu Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu’ndan gerçekleştirecekseniz Konsoloslukta da fotoğrafınız çekiliyor, ancak yine de yanınızda 2 adet fotoğraf bulundurmanızda fayda var. 

Bu 4 evrak tamamlandıktan sonra izleyebileceğiniz 2 yol vardır;

  1. Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu’ndan pasaport ve liçna kartı için başvuru yapmak
  2. Bulgaristan Konsolosluğundan pasavan alarak başvurunuzu Bulgaristan’da bağlı olduğunuz Belediye’den gerçekleştirmek

İşlemlerinizi Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu’ndan gerçekleştirmek istediğiniz takdirde yukarıdaki evraklara ek olarak sizden Bulgar vatandaşı 1. Dereceden akrabanız olan 2 kişi şahitle birlikte başvuru yapmanız istenmektedir. Konsoloslukta pasaport ve liçna kartı başvurusu için önce randevu almanız, randevu gününde iki şahit ile birlikte hazır bulunmanız gerekmektedir. Randevu eskiden Konsolosluk telefonları aranarak alınırken son dönemde mail yoluyla randevu talep edilebiliyor. Ayrıca başvuru için gitmeden önce başvurunuza ait Zayavlenie adı verilen bir form ve şahitlerin bilgilerini içeren deklaratsiyanın doldurulmuş olması gerekir. Tüm dosyanızı hazırladıktan sonra Konsolosluğa evraklarınızı bizzat teslim etmeli, pasaport ve doldurulan dilekçeler için harç ödemelerini yapmalısınız. Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra başvuru sahibinin fotoğrafı çekiliyor ve işlemlerin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Başvuru yapıldığında size bir evrak veriliyor, bu evrak ile 1-2 hafta içerisinde başvurunuzda herhangi bir eksikli ya da hata olup olmadığını kontrol ettirebiliyorsunuz. Bulgar pasaport ve liçna kartınızın teslim edilmesi ise yaklaşık 3-4 ayı bulabiliyor.

Diğer bir yol ise; Bulgar pasaport başvurusunu Bulgaristan’da bağlı olduğunuz Yabancılar Şubesi’nden çıkartmaktır. Bu işlemi Bulgaristan’da yaptırmak için giderken yanınızda nüfus kayıt örneğinizi de apostilleyerek götürmelisiniz. İşlem süreci yaklaşık 3-4 hafta sürmektedir. Ancak her bölge için değişkenlik gösterebilir.

İletişim

  • Soğuk Kuyu Mahallesi, Hürriyet Caddesi,                                 No: 28/A,Osmangazi / BURSA 
  • Tel: 0 224 504 65 33                                                                    Fax:0 224 249 15 41

Konum Bilgisi

Top